groot-aan-de-brink

HOU ZE MOOI!

Nieuwe kleren kopen: wat houden we ervan! Onze garderobes worden steeds omvangrijker, maar we gooien ook vaker dingen weg. Veel vrouwen willen wel investeren in duurzame kleding en ervoor zorgen dat kleren lang meegaan, maar hoe? Door slim te wassen doe je jezelf en het milieu een plezier en geniet je langer van je favoriete kledingstukken.

Onderzoek laat zien dat we wel lang willen genieten van onze nieuwe trui, jurk of broek. Maar de realiteit is, dat ze vrij snel hun pasvorm verliezen of gaan slijten. Zo'n 90% van de kleding wordt vroegtijdig en onnodig weggegooid, doordat we vasthouden aan verouderde wasgewoonten uit de jaren vijftig. Gevolg: slijtage, krimpen en uitrekken. Dat is uiteraard enorm belastend voor het milieu. Voor je portemonnee is het trouwens ook niet gunstig.

Het nieuwe wassen

-De temperatuur op waslabels is de maximale wastemperatuur. Door je kleding op lagere temperaturen te wassen, verleng je de levensduur en bespaar je energie.

-Truien of blouses met het wasvoorschrift 'Alleen chemisch reinigen' blijken vaak gewoon in de wasmachine te kunnen, op een lagere temperatuur.

-'Fijne materialen was je op de hand', leerden we thuis. Maar tegenwoordig zijn veel wasprogramma's milder dan de vertrouwde handwas.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief